Forszmak cysterski z kurczakiem, pieczarkami, papryką i parówkami to smaczne, aromatyczne i sycące danie przypominające gęstą zupę lub gulasz, które można podać na obiad dla całej rodziny. Nie mam pojęcia skąd wzięła się jego nazwa, gdyż przepis znalazłam w starym zeszycie mojej mamy z dopiskiem, że pochodzi z gazety Tele Tydzień, pewnie jeszcze z lat 90. Niemniej nazwa na tyle mnie zaintrygowała, że postanowiłam przygotować taki forszmak i się nie zawiodłam, gdyż wyszedł bardzo smaczny. Przygotowanie taki... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...