Co na obiad: Tradycyjne dania inaczej

Co na obiad: Tradycyjne dania inaczej

Co na obiad: Tradycyjne dania inaczej

2x pulpety, ale za każdym razem inne, zapiekanka pasterska tylko z warzyw, zapiekanka makaronowa zrobiona z niegotowanego makaronu i chili con carne bez mięsa – to nasza propozycja menu na 5 roboczych dni tygodnia. Niewiele trzeba, żeby klasyczny obiad zmienić w inne, zdrowsze danie. Wystarczy poddać je lekkiemu tuningowi. Poniżej zestaw pięciu przepisów na lekko podkręcone, klasyczne dania. Przygotowując je stosowaliśmy swoją ulubioną metodę, czyli używania tych samych, lub podobnych składników w różnych daniac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zapiekanka, zapiekanki, pulpety, pieczarki, zapiekanka makaronowa, indyk, kurczak, zapiekanka z ziemniakami, pieczone ziemniaki, cukinia faszerowana

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.