Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim
Przepis na : obiad
Pierwszy raz robiłam polędwiczkę i muszę powiedzieć, że bałam się, czy mi wyjdzie. Ciasto francuskie nie ułatwiało sprawy, bo nie mogłam sprawdzić stopnia wypieczenia mięsa, które było w środku. Ale wyszła! i była naprawdę przepyszna, krucha i soczysta. Do dzieła! Składniki: - polędwiczka wieprzowa (ok pół kg) - płat gotowego ciasta francuskiego (nie mrożonego!) - pół kg pieczarek - mała cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki musztardy dijon - łyżeczka majeranku - łyżeczka słodkiej papryki - sól, pieprz - ol... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Cook&Love
Autor
Cook&Love
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
polędwiczka, polędwiczki, francuskie, ciasto francuskie, ciasto, pieczarki, ciasto francuskie, papryka, marynaty, polędwiczki wieprzowe, mięso, cukinia, pieczarki w cieście, pieczarki do obiadu, wieprzowina, obiad, ciasto na niedziele, kruche ciasta, ciasto kruche, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, mięso na obiad, mięsa pieczone
Inne przepisy z Cook&Love
Dodaj komentarz