Najlepsze, puszyste pancakes

Najlepsze, puszyste pancakes

Najlepsze, puszyste pancakes

Przepis na : śniadanie

Król słodkich śniadań, któż ich nie zna. Na hasło pancakes każdy odpowie: syrop klonowy. I słusznie, bo to połączenie idealnie lepkie i słodkie. Następnym razem dodam kwaśne owoce dla przełamania smaku, bo po porcji takiego cudownie lepkiego i słodkiego śniadania potrzebowałam chwili by się otrząsnąć :D Składniki (ok 10 placuszków): - 2 szklanki mąki -   2 jajka - 1 i 1/2 szklanki mleka - 75 g rozpuszczonego masła - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 szklanki cukru pudru - szczypta soli Mąkę i cuki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cook&Love

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.