Wątróbka drobiowa z pieczarkami w śmietanie

Wątróbka drobiowa z pieczarkami w śmietanie

Wątróbka drobiowa z pieczarkami w śmietanie

Cześć! Trochę inne wydanie wątróbki niż tradycyjne.  Polecam, to jest bardzo smaczne! Składniki: * 1 kg wątróbki drobiowej * 20 dkg pieczarek * 1 duża cebula * 1/2 szklanki śmietanki 30% * 2-3 liście laurowe * 6 ziarenek ziela angielskiego * sól, pieprz czarny i ziołowy * mleko do moczenia wątróbki ok. 0,5 l * 3 łyżki masła Wątróbkę oczyściłam ze zbędnych błonek, żółci. Opłukałam i namoczyłam na kilka godzin w mleku. Na patelni rozpuściłam masło i dodałam pokrojoną w piórka cebulę. Przemieszałam i dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Autor

pieprzyczfantazjapieprzyczfantazja

Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, wątróbka drobiowa, przekąski, przystawki, przekąska

Inne przepisy z Pieprzyć z Fantazją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.