Pieczeń z jajkiem, pieczarkami oraz boczkiem - pyszna propozycja na ciepło na obiad, jak i na zimną przekąskę. Składniki: (na małą keksówkę) 700 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, 3 jajka, 200 g pieczarek, 100 g boczku parzonego w plastrach, 2 ząbki czosnku, łyżeczka majeranku, łyżeczka słodkiej papryczki, łyżka soli, łyżka bułki tartej, pieprz, łyżka masła Przygotowanie: 5-6 pieczarek kroimy na pół, resztę w plastry. Podsmażamy wszystkie na łyżce masła. Dwa jajka gotujemy na twardo, obieramy, kr...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...