Pieczeń z jajkiem i pieczarkami

Pieczeń z jajkiem i pieczarkami

 Pieczeń z jajkiem, pieczarkami oraz boczkiem - pyszna propozycja na ciepło na obiad, jak i na zimną przekąskę. Składniki: (na małą keksówkę) 700 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, 3 jajka, 200 g pieczarek, 100 g boczku parzonego w plastrach, 2 ząbki czosnku, łyżeczka majeranku, łyżeczka słodkiej papryczki, łyżka soli, łyżka bułki tartej, pieprz, łyżka masła Przygotowanie: 5-6 pieczarek kroimy na pół, resztę w plastry. Podsmażamy wszystkie na łyżce masła. Dwa jajka gotujemy na twardo, obieramy, kr...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.