Łopatka w sosie pieczarkowym Mięso osuszyć, pokroić na plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć mięso i obsmażyć z obu stron na rumiano, zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki i włożyć na patelnię, na której smażyło się mięso ( w razie potrzeby wlać jeszcze nieco oleju) i podsmażyć. Do pieczarek dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i wszystko, krótko podsmażyć. Na patelnię włożyć z powrotem mięso, wlać 200 ml wrzącej w... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...