Sos pieczarkowo-śmietanowy

Sos pieczarkowo-śmietanowy

Sos pieczarkowo-śmietanowy

Przepis na : obiad

Pyszny sos pieczarkowo-śmietanowy. Delikatny i kremowy, bez użycia mąki. Idealny jako dodatek do wielu dań obiadowych, do mięs, makaronu, kopytek czy ziemniaków. Palce lizać !. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram pieczarek 1 duża cebula dwa większe ząbki czosnku 400 ml kwaśnej śmietany 12 lub 18% pół pęczka koperku sól, pieprz olej lub oliwa do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, umyte... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog kulinarny S9.PL

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.