Bardzo smaczne danie do przygotowania w 30 minut a do tego wegetariańskie. Dynia i pieczarki mają delikatny smak dlatego podkreśliłam go czosnkiem i ostrzejszymi przyprawami. Składniki 6 pieczarek 300 g dyni 1/2 szkl pure z tykwy lub dyni 1-2 ząbki czosnku 500 ml bulionu warzywnego tymianek pieprz turecki papryka ostra w proszku imbir gałka muszkatołowa kurkuma sól 1/2 opakowania makaronu spaghetti olej do smażenia 1/2 szkl startego żółtego sera 1. Pieczarki kroimy w plastry, podsmażamy na oleju do l... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...