Bulgur z jarmużem

Bulgur z jarmużem

Bulgur z jarmużem

Składniki: bulgur (1 szklanka) jarmuż (5 dag lub 1 garść) pieczarki (10 dag) czosnek (1 ząbek) papryka żółta (1/2 szt.) zielone oliwki (ok. 15 szt.) sól pieprz woda Czas przygotowania: 25 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Bulgur wsypujemy do garnka, zalewamy wodą (2 szklanki), solimy i gotujemy aż wchłonie wodę i stanie się miękki. Jeśli trzeba dolewamy trochę wody. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy, a następnie dusimy na patelni z odrobiną wody. Do pieczarek wyciskamy ząbek czosnku. przyprawiamy pieprz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.