Przepis na : obiad
Szybki sosik bez mięsa, za to z całym mnóstwem dobrych składników. Z ugotowanym w bulionie kalafiorem, świeżym pomidorem i pieczarkami. Doprawiony czosnkiem i szczyptą chili w proszku. Idealnie gęsty dzięki dodatkowi śmietanki 30% oraz koncentratu pomidorowego (w razie potrzeby, także odrobiny mąki pszennej). Najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko ryżem lub makaronem al dente. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 25 g masła 1 łyżka oliwy 220 g różyczek kalafiora 100 g pieczarek + 15 g masła 1 cebula 2 zą... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...