Gulasz z serc indyczych w sosie pieczarkowo-cebulowym.

Gulasz z serc indyczych w sosie pieczarkowo-cebulowym.

Gulasz z serc indyczych w sosie pieczarkowo-cebulowym.

Przepis na : obiad

Serca indycze lub serduszka kurze (mniejsze) to wspaniały materiał na obiadek. Zobaczcie jak go przygotować. Co nam trzeba? Kilogram serc (ja wybrałam indycze) 2 duże żółte cebule 10 dużych pieczarek sól, pieprz czarny Śmietana 18%- 100ml łyżka mąki pszennej Woda Olej rzepakowy lub inny tłuszcz do smażenia posiekany szczypiorek do posypania (opcjonalne) Robimy! Serca myjemy, usuwamy błonki i zrosty. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kosteczkę Pieczarki myjemy, kroimy w półplasterki (obieramy lub nie-wed... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Autor

Kinga LatosińskaKinga Latosińska

Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, gulasz, indyk

Inne przepisy z Latosiowydom

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.