Zupa węgierska

Zupa węgierska

Zupa węgierska

Na dworze mróz, więc najlepiej rozgrzać się pyszną zupą węgierską. Zupą lekko ostro i delikatnie słodko-kwaśną z dodatkiem mięciutkiej wołowinki i pieczarek :) Składniki: 500 g wołowiny, 2 czerwone papryki, 2 szklanki bulionu, 2 cebule, 300 g pieczarek, 200 g marynowanych pieczarek, 50 g koncentratu pomidorowego, 2 łyżki smalcu, 2 łyżki słodkiej papryki, 1 łyżeczka pieprzu, 0,5 łyżeczki chilli. Przygotowanie:  Na patelni rozpuszczamy smalec i wsypujemy słodką paprykę. Podgrzewamy, aż zacznie się lekko przypa... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.