Przepis na : śniadanie
Jajka to zdecydowanie jeden z najzdrowszych pokarmów na świecie, a to znaczy, że powinny często występować w naszym menu. O zaletach wynikających z ich spożywania pisałam tutaj . W mojej kuchni goszczą one bardzo często. Tym razem mam dla Was przepis na jajka sadzone na pieczarkach i porze. Jest to bardzo proste, pyszne i sycące danie, które sprawdzi się jako śniadanie albo kolacja. Fantastycznie smakuje podane z fetą, szczypiorkiem i żytnim pieczywem. Polecam, bo jestem pewna, że to danie skradnie także Wa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...