Rolada schabowa z pieczarkami i papryką

Rolada schabowa z pieczarkami i papryką

Rolada schabowa z pieczarkami i papryką

Przepyszna rolada z kotletów schabowych nadziana pieczarkami i czerwoną papryką. Świetna propozycja na rodzinny obiad. 800 gramów schabu pokrojonego na 4 kotlety ok. 250-300 gramów pieczarek pół dużej papryki pół małej cebuli sól pieprz słodka papryka w proszku olej rękaw do pieczenia pół szklanki wody Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki, następnie podsmażyć na odrobinie masła wraz z cebulą. Przyprawić solą i pieprzem opcjonalnie czosnkiem. Odstawić na bok. Papryką pokroić w kosteczkę. Kotlety schabowe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.