Zanim założyłam tego bloga i dopiero zatapiałam się w ulubieniu do gotowania, siadałam przed telewizorem i spisywałam przepisy z ulubionych programów na każdym skrawku papieru, jaki miałam pod ręką. Jednym z pierwszych był przepis Billa Grangera na sakiewki z ciasta filo z kurczakiem, oliwkami i kiszoną cytryną , które zaserwowałam pewnego popołudnia przy domowym stole. Cóż to była za kulinarna podróż smaków! Niektórzy z domowników wspominają te złociste poduszeczki pełne aromatycznego nadzienia do dzisiaj, a minę... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)