Omlet z pieczarkami

Omlet z pieczarkami

Omlet z pieczarkami

Przepis na : kolacja

Składniki (patelnia o średnicy 24 cm - ok. 3-4 porcji) - 5 jaj (L) - 5 łyżek mleka - 2 pieczarki - 5 plasterków szynki - pół niedużej cebuli - 2 łyżki masła - pęczek szczypiorku - przyprawy: sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w półplasterki. Na łyżce masła podsmażyć cebulę i pieczarki, wystudzić. Jajka rozbełtać z mlekiem. Szynkę pokroić w kosteczkę. Do jaj dodać szynkę, cebulę, pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Łyżkę masła rozgrzać na patelni o średnicy 24cm. Wlać masę ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne blogowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.