Penne z pieczarkami i ciecierzycą
Penne z pieczarkami i ciecierzycą
Niekonwencjonalne, pożywne i łatwe w przygotowaniu danie. Makaron z pieczarkami i ciecierzycą doprawiłam mielonymi suszonymi grzybami. Danie nabrało bardziej wyrazistego smaku. Składniki 500 g pieczarek 1 szkl ciecierzycy 1 liść laurowy 3 ziela angielskie 1-2 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 1 łyżka musztardy sok z cytryny kolorowy pieprz 2 łyżki mielonych suszonych grzybów tymianek natka pietruszki makaron penne woda olej do smażenia 1. Ciecierzycę namaczamy w wodzie około 4-6 godzin. Kiedy napęcznieje płuczemy.... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Autor
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, mielone, makaron, makarony, pieczarki, makaron penne, penne, dania z makaronem, makaron z pieczarkami, sosy, mielone pieczarki, makaron z serem, makaron smażony, sos z grzybów , sos do makaronu, pieczarki w sosie
Inne przepisy z Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję