Polędwiczki wieprzowe nadziewane serem pleśniowym

Polędwiczki wieprzowe nadziewane serem pleśniowym

Polędwiczki wieprzowe nadziewane serem pleśniowym

Delikatne mięso polędwiczki wieprzowej, łatwość jej przygotowania i dość krótka obróbka cieplna sprawiają, że jest to idealne danie na nieskomplikowany, ale odświętny obiad. Dzięki subtelnemu smakowi świetnie komponuje się z wyrazistym serem pleśniowym. Podsmażona, a następnie krótko pieczona – jest krucha i soczysta. Jako dodatek proponuję pyszne, chrupiące pieczarki smażone na maśle :) Składniki (na ok. 2-3 porcje): 2 polędwiczki wieprzowe (u mnie waga 1 szt. ok. 380 g) ok. 80 g sera pleśniowego (np. Laz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.