Filet z kurczaka z serem i pieczarkami

Filet z kurczaka z serem i pieczarkami

Filet z kurczaka z serem i pieczarkami

Klasyka na polskim stole – mięso z pieczarkami i serem. 2 pojedyncze piersi kurczaka około 250 g pieczarek 2 małe cebule około 100-150 g tartej mozzarelli słodka papryka mielona majeranek sól, pieprz olej/masło klarowane Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na półplasterki. Oczyszczone mięso kroimy na porcje. Delikatnie rozbijamy je, nadając kawałkom podobną grubość. Oprószamy solą, pieprzem oraz mieloną papryką Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, obsmażamy mięso z obu stron, do lekkiego zrumienienia. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.