Omlet z pieczarkami i brukselką.

Omlet z pieczarkami i brukselką.

Omlet z pieczarkami i brukselką.

Przepis na : kolacja

Omlet, to proste i szybkie w przygotowaniu danie. Jest niebywale uniwersalną potrawą, bo może być sycącym śniadaniem, szybkim daniem obiadowym lub kolacyjnym. Smakuje w wersji na słodko lub wytrawnej. Osobiście preferuję tę drugą wersjię. W omletach, które smażę dodatki są zależne od sezonu na warzywa i pór roku. Ten przepis jest typowo jesienno-zimowy. Teraz króluje w mojej kuchni brukselka, jarmuż, por, dynia. Składniki: 3 jajka 10-15 małych pieczarek brunatnych 5 cm białej części pora 2-3 brukselki 2 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.