Przepis na : sałatka
Ciekawa sałatka warstwowa, składająca się z warstwy podsmażonych pieczarek, szynki, brokułu i jajek. Będzie idealnym wyborem sałatki na Wielkanoc. Sałatka pięknie wygląda podana w szklanej salaterce. Najlepiej sprawdzi się taka niezbyt wysoka lub średniego rozmiaru miska. około 400-500 g pieczarek 1 duża żółta cebula 1 brokuł 200-240 g szynki konserwowej 5-6 jajek 1 łyżka posiekanej natki majonez mielona papryka sól, pieprz posiekana dymka Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i oddzielamy białk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...