Warstwowa sałatka wielkanocna

Warstwowa sałatka wielkanocna

Warstwowa sałatka wielkanocna

Przepis na : sałatka

Ciekawa sałatka warstwowa, składająca się z warstwy podsmażonych pieczarek, szynki, brokułu i jajek. Będzie idealnym wyborem sałatki na Wielkanoc. Sałatka pięknie wygląda podana w szklanej salaterce. Najlepiej sprawdzi się taka niezbyt wysoka lub średniego rozmiaru miska. około 400-500 g pieczarek 1 duża żółta cebula 1 brokuł 200-240 g szynki konserwowej 5-6 jajek 1 łyżka posiekanej natki majonez mielona papryka sól, pieprz posiekana dymka Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i oddzielamy białk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.