Moskole to podhalańskie placki z gotowanych ziemniaków. Czytałam o nich wielokrotnie w różnych polskich powieściach obyczajowych. Od lat miałam na nie ochotę i jesienią zrobiłam je po raz pierwszy. A potem przepadłam, bo opychałam się nimi często. Dziś nadszedł czas na publikację przepisu, który w obecnej sytuacji dla niektórych może się okazać pomocny. Tradycyjnie placki smażyło się na rozgrzanej blasze kuchennej, ale mnie bardziej smakują te usmażone na patelni z odrobiną oleju, który jest nośnikiem smaku.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)