Pasztet jajeczno - pieczarkowy

Pasztet jajeczno - pieczarkowy

Pasztet jajeczno - pieczarkowy

Pasztet jajeczno – pieczarkowy to takie jajka faszerowane pieczarkami , ale łatwiej go przygotować, nie trzeba bawić się z przecinaniem i nadziewaniem skorupek. Ugotowane jajka posiekać (ja ścieram na tarce o średnich oczkach). Pieczarki oczyścić i posiekać lub zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać w drobną kostkę i udusić na maśle dodając trochę soli. Cebulę przełożyć do miseczki i na tej samej patelni poddusić pieczarki. Gdy pieczarki się uduszą połączyć je z cebulą. Dodać posiekane jajka, doprawić do smaku solą i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.