Składniki: farsz: kapusta kiszona 70 dag, pieczarki 50 dag, cebula 1 sztuka większa, olej rzepakowy 6 łyżek, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, cukier 2 łyżki, tarta bułka 6 łyżek naleśniki: mąka tortowa 3 szklanki, mleko 1/2 litra, woda gazowana 2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kurkuma 2 łyżeczki, jajka 2 sztuki "L" olej rzepakowy do posmarowania - ile potrzeba, tarta bułka do obsypania - ile potrzeba, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba sól 1 łyżeczka, cukier 1 łyżka Do pojemnika ...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...