Co powiecie na pyszną wytrawną tartę z porem i pieczarkami zapieczonymi pod najlepszym na świecie serowo-pietruszkowym beszamelem? Jeżeli lubicie pieczarki i jednocześnie szukacie opcji na niebanalną, ciepłą kolację, myślę, że to może być dobry wybór. Ciasto: 200 g mąki 115 g masła 4 łyżki zimnej wody 2 szczypty soli 1/3 łyżeczki cukru Farsz: 3 większe pory 300 g pieczarek 2 łyżki masła sól, pieprz Sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 350 ml mleka 200 g tartej mozzarelli 2 żółtka 1 pęczek drobno posiekanej natki pi... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...