Tarta z porem i pieczarkami

Tarta z porem i pieczarkami

Tarta z porem i pieczarkami

Co powiecie na pyszną wytrawną tartę z porem i pieczarkami zapieczonymi pod najlepszym na świecie serowo-pietruszkowym beszamelem? Jeżeli lubicie pieczarki i jednocześnie szukacie opcji na niebanalną, ciepłą kolację, myślę, że to może być dobry wybór. Ciasto: 200 g mąki 115 g masła 4 łyżki zimnej wody 2 szczypty soli 1/3 łyżeczki cukru Farsz: 3 większe pory 300 g pieczarek 2 łyżki masła sól, pieprz Sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 350 ml mleka 200 g tartej mozzarelli 2 żółtka 1 pęczek drobno posiekanej natki pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.