Leczo z cukinii do słoików na zimę

Leczo z cukinii do słoików na zimę

Sprawdź najlepsze leczo z cukinii do słoików na zimę. Z takiego lecza zrobisz bardzo szybki i smaczny obiad lub sytą kolację. Wystarczy zawartość słoika dodać do podsmażonej kiełbasy lub boczku i podgrzać. Potrawa jest wyjątkowo prosta w zrobieniu. Leczo z cukinii w słoikach na zimę to sprawdzony od lat sposób na wykorzystanie cukinii z mojego ogrodu. Ostatnio zrobiłam leczo z cukinią kiełbasą i papryką . Tym razem do lecza nie dodałam kiełbasy i cebulki, które źle wpływają na trwałość zimowych przetworów. Dodałam z...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.