Pęczak z pieczoną cukinią, boczkiem i pieczarkami

Pęczak z pieczoną cukinią, boczkiem i pieczarkami

Pęczak z pieczoną cukinią, boczkiem i pieczarkami

Kasza pęczak jest bardzo zdrowa ❤, w smaku wyjątkowa. Kiedy cukinię z cebulą upieczemy, pieczarki i boczek następnie dodajemy. Na samym końcu przyprawę z kaszę mieszamy i do warzyw dokładamy. Całość podpiekamy, świeży szczypiorek siekamy, wierzch nim posypujemy i już z całą rodzinką 👪 sobie jemy 🍴  .  Składniki: ok. 1 kg małych cukinii (10 szt.), 2 duże cebule, 250 małych pieczarek, 200 g kaszy pęczak Cenos, ok. 300 g boczku surowego wędzonego (chudego), 1 płaska łyżeczka curry, świeży tymianek, sól do sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, pieczarki, cukinia, boczek, suszone pomidory, curry, mielone, pieczony boczek

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.