Schab z pieczarkami pod beszamelową pierzynką

Schab z pieczarkami pod beszamelową pierzynką

Schab z pieczarkami pod beszamelową pierzynką

Przepis na : obiad

Składniki: na 4 porcje 4 kotlety schabowe sól pieprz 15 dkg pieczarek oliwa z oliwek 250 ml mleka 20 g mąki pszennej 20 g masła 80 g tartego sera np. Emmentalera lub Raddamera 1 żółtko 2 łyżki sera Grana Padano Przygotowanie: kotlety myjemy, suszymy. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Przygotowujemy sos beszamelowy- masło rozpuszczamy w rondelku, stopniowo dosypujemy mąkę, ciągle mieszając dolewamy mleko. Gotujemy do momentu zgęstnienia, nie zapominając o mieszaniu, dosypujemy starty na drobnych oczkac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Luźna KuchniaLuźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, tarta, kotlet, kotlety, ser, schab, schabowe, buraczki, proste i szybkie przepisy, buraczki tarte, grill, sos beszamelowy, sosy, mięso, pieczarki do obiadu, łatwe , zdrowe przepisy, francuskie, zdrowe, obiad, kotlet schabowy z pieczarkami, pieczarki w sosie, prosty obiad, schab gotowany, tani obiad, zdrowe obiady, mięso na obiad

Inne przepisy z Luźna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.