Przepis na : obiad
Absolutna klasyka - ziemniaki, kiełbasa, pieczarki, cukinia i ser. Te proste składniki tworzą moją ulubioną wersję zapiekanki. 1,5 kg ziemniaków 500g kiełbasy 500g pieczarek 2 spore cukinie 2 duże cebule olej Masa śmietanowo-jajeczna: 200g śmietany 18% 2 jajka sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany 200g tartego sera mozzarella 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, studzimy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę i pokrojone w kost...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.