Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku

12.0612 .2020 Magda Wołowina po burgundzku może nie należy do najszybszych możliwych sosów, ale zdecydowanie jest warta czekania. Jej pyszny, wyrazisty, z rozpadającymi się kawałkami mięsa, słodką marchewką i aromatyczną pieczarką. Wszystko to łączy sos na bazie czerwonego, wytrawnego wina i to cały sekret tego wspaniałego dania. Dla mnie to propozycja na naprawdę wyjątkowy obiad, podany z jedwabistym purée z ziemniaków, z masłem i mlekiem. Składniki (na 4 duże porcje): 1kg wołowiny 150g wędzonego boczku 400... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Strona

Autor

SmacznaStronaSmacznaStrona

Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.

Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.

Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pieczarki, boczek, wołowina, zupa pomidorowa, ziemniaki, sosy, obiad, sos pomidorowy

Inne przepisy z Smaczna Strona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.