Sos pomidorowy z aromatycznymi pieczarkami, cebulą, czosnkiem i czarnymi oliwkami. Idealny dodatek do wszelakich makaronów, kasz czy ryżu. Aromatyczny, ziołowy, podany na gorąco z parmezanem i natką. Jeśli chcecie dodać nieco ostrości dodajcie posiekaną papryczkę chili. Posiekana w kostkę cukinia lub bakłażan też będą świetnym dodatkiem do sosu. Będzie pysznie!Zdarza się, że do sosu wsypuję 2 łyżki kukurydzy konserwowej lub zielonego groszku. Im więcej warzyw tym lepiej:) SKŁADNIKI: 4 łyżki oliwy 1 mały pomi... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...