Przepis na : kolacja
Ciasto drożdżowe z dodatkami na wytrawnie, bez względu na kształt, zawsze smakuje dobrze. Czy jest to tradycyjna pizza , czy pizzerinki , czy stromboli , czy takie pizzowe ślimaczki, drożdżowe specjały zawsze mają wzięcie. W moim domu zdecydowanie jesteśmy fanami tego typu jedzenia. Tutaj ślimaczki z najprostszym, naszym ulubionym wypełnieniem w postaci szynki, pieczarek, salami i mozzarelli. Jeśli masz ochotę na inne dodatki, możesz wykorzystać to co lubisz. 50 g świeżych drożdży 200-210 ml ciepłej wody 1 ły...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...