Najwyższy czas opróżniać zamrażarkę i przygotowywać ją do tegorocznego sezonu warzywno-owocowego. Dziś czas na bób. Połączyłam go z wiosennymi dodatkami i powstała sałatka współgrająca z dzisiejszą pogodą. Pracy przy niej niewiele, więc potem można się cieszyć niedzielnym popołudniem 😊 Składniki (na 4-5 porcji): 0,5 kg mrożonego bobu 30 dag pieczarek 8 rzodkiewek gałązka kopru gałązka pietruszki naciowej limonka oliwa sól płaska łyżeczka pieprzu ziołowego łyżka oleju do smażenia W garnku zagotować ok. pół l... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)