Chrupiące warzywa w delikatnym cieście, podane z dodatkiem słodko-pikantnego sosu chilli. Raz na jakiś czas wracam do tego przepisu, bo to zdecydowanie moje smaki. Podstawą uzyskania odpowiedniego ciasta jest zrobienie go na naprawdę zimnej, wręcz lodowatej wodzie. Być może przyjdzie Wam dodać do niego nieco więcej mąki niż jest to podane w składnikach. Ciasto powinno być dosyć gęste, aby ładnie oblepiło warzywa. Ja najbardziej lubię pieczarki. Najlepiej wybrać takie niezbyt duże. Koniecznie twarde, bielutkie, z ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...