Wegetariańska zupa curry z marchewką, groszkiem cukrowym, pieczarkami, papryczką chili oraz dodatkiem świeżego imbiru i chińskim makaronem, przygotowana na mleczku kokosowym. Dość ostra i mega rozgrzewająca zupka pełna warzyw z dodatkiem przyprawy curry, która nadaje jej charakterystycznego intensywnego aromatu i pikantnego smaku. Smakuje znakomicie, jest treściwa, zdrowa i świetnie rozgrzewa od środka. Dodatkowym plusem jest prostota i szybkość wykonanie - potrzebujemy niecałych 30 min. i pyszne...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.