Przepis na : śniadanie
Taka sytuacja: budzisz się rano z potwornym bólem głowy, a w ustach czujesz papier ścierny zamiast wilgotnego języka i gładkiego podniebienia. Świat trochę jeszcze wiruje. Otacza Cię woń setek wypalonych papierosów, a gardło pali boleśnie kwasem. No cóż, zdarzyło się, zabalowałe/aś. I kiedy już myślisz, że nie ma dla Ciebie absolutnie żadnego ratunku, że umrzesz w czterech ścianach, dręczony przez wyrzuty sumienia, ból duszy i młot pneumatyczny w Twojej głowie, z pomocą przychodzi ona - pani Jajecznica. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...