Żołądki kurczaka duszone z pieczarkami, papryką i serem pleśniowym

Żołądki kurczaka duszone z pieczarkami, papryką i serem pleśniowym

Żołądki kurczaka duszone z pieczarkami, papryką i serem pleśniowym

  Danie specjalnie dla wielbicieli podrobów, pyszne, aromatyczne i nieco pikantne Co potrzeba: 1,5 kg żołądków kurzych, 500 g pieczarek, 1 duża czerwona mięsista papryka, 1 papryczka chili z pestkami, 125 g sera pleśniowego typu camembert lub bree, Masło, Sól, Pieprz Wykonanie: Żołądki płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki, dajemy na dużą patelnię bez tłuszczu. Na początku smażymy na mniejszym płomieniu, często mieszając, a jak zaczną puszczać płyn, posypujemy 1 płaską łyżeczką soli, przykrywamy, dusimy 1,5 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.