06.08 .2021 Magda Te naleśniki to mały eksperyment, chciałam spróbować czy jak się nadzieje naleśniki surowym mięsem to czy ono się w nich upiecze. Miałam pewne wątpliwości… Efekt końcowy jak i smakowy zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie – wszystko wyszło idealnie, przepysznie. Zwykłe naleśniki zamieniły się w cudowne danie- kolejny raz! Naleśniki to jednak są zaskakująco uniwersalne – polecam! Składniki (na około 8 dużych naleśników, a 16 trójkątów): szklanka wody szklanka mleka około 2 szklan... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.