Przepis na : sałatka
Sałatka warstwowa z brokułami, kurczakiem, porem, jajkiem i pieczarkami. Pyszna, a na dodatek ładnie prezentuje się w salaterce. Wykorzystałam taką średniej wielkości miseczkę. 1 brokuł 300 g brązowych pieczarek 1 por 2 małe piersi kurczaka (około 350-400 g) 4-5 jajek ulubione przyprawy do kurczaka (u mnie mielona papryka słodka i ostra, mielony imbir, curry) sól, pieprz, cukier oliwa do smażenia + masło Sos: 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18% zioła prowa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...