Bardzo lubimy pasztety wszelkiego rodzaju. Dzisiaj pasztet nieco inny, bo bez mięsa, za to z jajkami i pieczarkami. Ze świeżym szczypiorkiem, który nadaje mu wiosennego akcentu. Pasztet ten robimy zwykle na wiosnę już od kilku lat i zwykle jako pierwszy znika z talerzy. 10 jajek ugotowanych na twardo 30 dag. pieczarek 1 cebula pęczek szczypiorku 2 jajka surowe 3/4 szklanki bułki tartej 4 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki majonezu sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ugotowane jajka zetrzeć ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...