Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym

Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym

Przepis na : obiad

Pulpety drobiowe smakują mi lepiej niż wieprzowe. Ja używam mięsa z fileta kurczaka dostępnego już praktycznie w każdym dyskoncie. Pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego  1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej Sos: 500g pieczarek 2 cebule  2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka natka pietruszki do dekoracji 1. Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno siekamy, łączymy z mięsem, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe ...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.