Jednym z najczęstszych dodatków do kanapek jest wędlina. Większość z nas kupuje po prostu wędliny w sklepach - są już pokrojone w plasterki, wystarczy więc tylko położyć je na kromkę chleba i gotowe. Czasem warto jednak poświęcić trochę czasu i przygotować domową wędlinę - będzie zdrowo i pysznie. A do tego możemy przygotować ją idealnie pod nasz smak 😉 Na blogu pokazałam Wam już przepisy na schab na kanapki oraz schab na kanapki w marynacie cytrynowo-cebulowej . Tym razem będzie troszkę inaczej - przyg... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...