Cielęcina z grzybami zapiekana pod ciastem francuskim (Spezzatino di vitello e funghi in gabbia di sfoglia)

Cielęcina z grzybami zapiekana pod ciastem francuskim (Spezzatino di vitello e funghi in gabbia di sfoglia)

Cielęcina z grzybami zapiekana pod ciastem francuskim (Spezzatino di vitello e funghi in gabbia di sfoglia)

Przepis na : obiad

Delikatny gulasz cielęcy z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim, n iby zwykłe  danie, a jakże zaskakujące smakiem i wyglądem. Może być świetnym pomysłem na obiad dla całej rodziny a podany w pojedynczych kokilkach zyskuje bardziej elegancki wygląd.  **** Lo spezzatino di vitello con funghi champignon in gabbia di pasta sfoglia, è un piatto semplice ma allo stesso tempo sorprendente nel gusto e nell'aspetto. Può essere un'ottima idea per il pranzo di tutta la famiglia, specie se servito i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto, pasta, pasty, gulasz, mięso, grzyby, obiad, pieczarki w cieście, pomysł na obiad, zapiekanka, zapiekanki, mięsa pieczone, zapiekanka warzywna, zapiekanka z mięsem

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.