Gnocchi w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Gnocchi w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Gnocchi w sosie śmietanowo-pieczarkowym

 Dzisiaj coś trochę na włoską nutę, szczególnie ze względu na gnocchi, małe ziemniaczane kluseczki, które smakiem przypominają nasze kopytka. Robiłam to danie będąc na urlopie w Chorwacji. Poszłam do sklepu i kupiłam, co mi wpadło w oko. Wyszło przepysznie! Składniki: 500 g gnocchi  250 g pieczarek  1 cebula  1 ząbek czosnku  sól, pieprz  200 g śmietanki 22%-30% olej do smażenia  Sposób przygotowania:  1. Cebulę posiekać, zrumienić na oleju, po czym dorzucić pieczark... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.