Roladki z nadzieniem śmietankowo-warzywnym Świetny sposób na wyjątkowy obiad, który sprawdzi się także na święta. Delikatne i kruche zraziki z kurczaka, wypełnione kremowym i soczystym farszem, oraz zanurzone w aromatycznym sosie pieczeniowym. Palce lizać! Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka 10 dkg pieczarek kawałek pora (ok 10 cm) 1 nieduża marchewka 8 łyżeczek śmietankowego serka kanapkowego 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek 1 łyżka masła garść suszonych grzybów (można zastąpić pieczar... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...