Kupiłam niedawno kurczaka kukurydzianego. Francuskiego. Po powrocie do domu okazało się że kurczak, którego przyniosłam jest nie byle jaki. Okazał się on kurczakiem ze znakiem jakości Label Rouge. Gospodarstwa chłopskie, które mają prawo do tego znaku, muszą przestrzegać bardzo surowych i szczegółowych przepisów. Dzięki temu drób ma lepsze warunki do życia a konsumenci otrzymują mięso najwyższej jakości. Co ciekawe, system ten istnieje we Francji od 1965r. !!! Z etykiety możemy... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...