Przepis na : obiad
Przepyszne naleśniki z wytrawnym nadzieniem. Pieczarkowo-cukiniowe z delikatnym posmakiem gorgonzoli, zapieczone pod pomidorowym sosem i plastrem mozzarelli. Z podanych poniżej proporcji otrzymacie 6-7 nadzianych naleśników. Samych naleśników wychodzi troszkę więcej. Ja po usmażeniu tych 6-7 sztuk zwykle dodaję do ciasta odrobinę cukru i smażę naleśniki na słodko dla mojego dziecka. Te naleśniki z pieczarkami i cukinią to świetna propozycja na bezmięsny obiad. Naleśniki: 4 jajka 2 szkl. mąki pszennej 2 szk... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...