Aksamitny i pełen smaku sos z suszonych grzybów i jędrnych pieczarek. Gęsty i kremowy, mimo, że nie zagęszczany mąką. Świetny do podania, jako dodatek do dań, w czasie Świąt lub innych uroczystości. Sprawdzi się również na obiadokolację po pracy. Suszone grzyby należy wcześniej namoczyć, aby zdążyły zmięknąć. Czasem zdarz się jednak, że suszone grzyby, nawet po całonocnym moczeniu pozostają twarde. Należy je wówczas chwilę podgotować, w małej ilości wody z moczenia, i dopiero dodać do sosu. SKŁADNIKI / 4 PORCJE... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...