indyk - 7293 przepisów (strona:197/487)

Żołądki z Indyka 31

Smaczna potrawka o żołądków indyka z warzywami w aromatycznym sosem. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Kopertki z indyka 69

Szukasz pomysłu na niedzielny obiad na imprezę, oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z Indyka przekładane grzybowym farszem, czy dasz się skusić? czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Zupa z mięsem mielonym i tortillą 33

Przy odpowiednim doprawieniu dodatek pikantnej papryczki nie jest już nawet konieczny Zróbcie sobie taką, a nie pożałujecie 1 szklanka = 250 ml 400-500 g mielonego mięsa, u mnie z indyka 1 cebula 2 puszki polpy pomidorowej (polecam Mutti) 2,5-3 szklanki bulionu 1 mała puszka kukurydzy (160 g po odsączeniu) 1 puszka czerwonej fasolki 2-3 łyżki śmietanki

Smaki Na Talerzu
Indyk z pieczarkami 50

masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. Soczyste, kruche mięso indyka z dodatkiem aromatycznych pieczarek. Musisz spróbować mojego wyjątkowego, sprawdzonego przepisu, prawdziwe niebo w gębie. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Sos grzybowy z mięsem mielonym do makaronu. Kremowy i bardzo aromatyczny. PRZEPIS 47

świetnie pasuje do makaronów, ale można podać go też z wszelkiego rodzaju kluseczkami albo kaszą. Przepis na sos grzybowy z mięsem mielonym Składniki: 500 gramów mięsa mielonego, użyliśmy z indyka, ale może być też wieprzowe lub mieszane, 2 cebule, 400 gramów świeżych grzybów leśnych, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., łyżeczka mąki pszennej, 2 łyżki startego parmezanu lub pecorino plus

Kulinarna Polska
Kapsalon z mięsem mielonym 36

zawsze serwuję go na zwykłej blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Składniki na Kapsalon z mięsem mielonym: około 1 kg ziemniaków 500 g mięsa mielonego, u mnie z indyka 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2-3 garście tartego sera np gouda, mozzarella, ementaler 1/2 główki sałaty lodowej 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 1 ogórek 200 g pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula

Smaki Na Talerzu
Szaszłyki z dynią 67

Składniki: 250 g fileta z indyka 1/2 czerwonej papryki 1/4 średniej dyni garść oliwek sól, pieprz, curry olej Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę, skropić olejem i przyprawami. Z dyni usunąć … Czytaj dalej Szaszłyki z dynią

czarrna od kuchni
Drobiowo-parmezanowe pulpeciki z piekarnika 130

papieru do pieczenia. Ziemniaki zostały wcześniej podgotowane, dlatego mogły się piec w tym samym czasie i tej samej temperaturze co pulpeciki. 500 g mielonego mięsa drobiowego, u mnie z indyka 1 jajko 1/2 szkl. bułki tartej 1/2 szkl. tartego parmezanu 2 łyżki oliwy 2 łyżki zimnej wody 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej granulowany czosnek

Smaki Na Talerzu
Cygara z mielonego z fasolką 87

mielonego mięsa z indyka 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz 3 łyżki bułki tartej + do panierowania świeże zioła: lubczyk, oregano i zielona pietruszka ugotowana … Czytaj dalej Cygara z mielonego z fasolką

czarrna od kuchni
Zapiekanka z kwiatami cukinii 60

Składniki: 400 g fileta z indyka 1 cukinia 250 g fasolki szparagowej 1 cebula 4 jajka 3 łyżki maki 3 łyżki jogurtu naturalnego przyprawa do kurczaka sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Zapiekanka z kwiatami cukinii

czarrna od kuchni
Kotleciki zapiekane 82

Składniki: 300 g fileta z indyka 2 małe cebule 1 jajk 3/4 puszki fasoli bialej 30 g siemienia lnianego 400 g pomidorów 300 g brokuła (ok. 1/2) sól, pieprz słodka … Czytaj dalej Kotleciki zapiekane

czarrna od kuchni
Drobiowa wędlina z żołądkami z kurczaka – idealna na kanapki 46

Cały proces trzeba więc zacząć na 3 dni przed jej podaniem. Ale i tak warto!   Składniki na drobiową wędlinę z żołądkami z kurczaka: 250 g mięsa mielonego z indyka 500 g udek kurczaka bez skóry i kości 400 g żołądków z kurczaka 3 ząbki czosnku 80 g suszonych pomidorów w oleju łyżka soli peklowej (20 g) po około

e-PrzepisyKulinarne
Gołąbki w sosie pomidorowym 54

chętnie wracam do swoich ulubionych smaków, to dziś na talerzu królują właśnie gołąbki. Gołąbki w sosie pomidorowym - 12 sztuk Do przygotowania gołąbków będą Ci potrzebne: główka kapusty włoskiej, 600g indyka, 200g ryżu, cebula, 500ml bulionu warzywnego, 500ml passaty pomidorowej, łyżka mąki z ciecierzycy, 2 łyżki masła klarowanego, szczypta cukru, szczypta chili, sól i pieprz do smaku. 1. Ryż opłucz, wsyp

Z notatnika dietetyka